Translate

2012. október 14.

Szülinapos játék

Idén én is beneveztem Rita szülinapos játékába. Az első ünnepelt Irisz volt (neki nincs blogja). Sajnos kicsit csúsztam az ajándékaival, mert Zsombi összeszedett egy heveny mandulagyulladást és én is beteg lettem. Én már jól vagyok, a mandulagyulladás is elmúlt Zsombinál, csak még náthás szegénykém, taknya-nyála egyben van, ahogy mondani szokták. Úgyhogy mostanában elég húzósak az éjszakáink is, ha már öt órát tudok aludni, az ünnepnek számít. Ja, és mindezt több részletben, arról egyelőre még nem is álmodok, hogy ismét egyhuzamban aludjunk ennyit. :-)
Szóval kis késéssel ugyan, de elkészültek Irisz ajándékai. Hímeztem neki egy könyvjelzőt, mert egyik hobbija az olvasás. Szép őszi színekkel készült Nina és Barbaral fonalaival. Ezen kívül egy tűpárnát is hímeztem (Barbaral és Zora fonalakkal), valamint égszínkék alapon pöttyös medállal üveglencsés nyakláncot és hozzá illő gyűrűt is tettem a csomagba. A gyerekei egy zacskó gumicukrot kaptak, mivel nem akartam tovább csúszni (és mert a következő szülinaposnak is már küldenem kellett volna, de értelemszerűen az övével is kések kicsit), ezért sajnos őket nem tudtam most sk. ajándékkal meglepni. A képeslap is kimaradt, mert naná, hogy az utolsó pillanatban vettem észre, hogy kifogytam a kartonból. :-( És most jöjjenek a képek, remélem, tetszettek Irisznek az ajándékok.




Ez pedig itt a legutóbbi fotó Zsombiról. Jó ideje már főzeléket kap ebédre. Itt épp a legújabb kedvencét eszi: paradicsomos krumpli csirkehusival. :-) Imádja.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ajándékok, miről szól ez a szülinapos játék? Bár már nekem igazán nem kellene sehová sem beneveznem, mert már mindenhol csúszásban vagyok, de ki tudja :)))) Zsombi pedig tüneményes, remélem hamarosan újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Máté is a zöldséges csirkét/pulyát szereti, de a kedvence az aprótésztás tengeri halfilé brokkolival. Olyan büdös hogy ihaj... a gyerek is utána :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre már nem tudsz jelentkezni. A nyáron lehetett. A lényege, hogy a jelentkezőket 12-13 fős csoportokba sorolta Rita úgy, hogy nagyjából minden hónapra jusson szülinapos. A csoport tagjai ajándékokat készítenek a szülinaposnak, mindig a soron következőnek. Ez kb. egy évig fog tartani, az utolsó szülinapos jövő nyáron fogja megkapni az ajándékokat.
      Zsombi még nem eszik tésztás kajákat és darabos ételt sem, mert öklendezik tőle. Még mindig csak az alsó két foga van kinn, addig nem is nagyon erőltetem, amíg legalább a két felső is ki nem jön. :-)

      Törlés
  2. Na a tésztát amúgy se kéne:). Ha csak nem gluténmentes. Azért hihetetlen, hogy miket meg lehet etetni velük ebben a korban:))))).

    Adri, gyönyörű minden és mindenki amit mutattál és köszönöm:))).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legújabb kutatások szerint pont hogy ebben a korban találkoznia kell gluténnal, hogy később ne legyen allergiás - mondta a védőnő. Ezt én úgy oldom meg, hogy ha gyümölcsöt kap, adok hozzá úgy egy kávéskanál darált háztartási kekszet. Nálunk van allergiás és asztmás a családban, így az allergenizáló ételeket később fogom bevezetni nála.
      Amúgy szívesen. :-))

      Törlés
  3. Nagyon édes a kisfiad! A paradicsom nálunk is nagy kedvenc volt - sajnos már 15 éve volt ekkora babám... Szépeket alkottál, a könyvjelző mintája nagyon tetszik - és a színek is gyönyörűek! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon megtetszett nekem a könyvjelző, amit készítettél. Megkérdezhetem kinek a mintája? Megpróbálnám megkeresni. Köszönöm!
    Tünemény a kisfiad!

    VálaszTörlés