Translate

2009. június 5.


Bence három éves lesz nyáron. Most bölcsis. A legújabb dilemmánk, hogy beadassuk -e a védőoltást bárányhimlő ellen, vagy inkább hagyjuk, hogy átessen a betegségen. Nehéz dönteni, mert a gyerekorvosok is mást mondanak. Vajon a többi anyuka hogy döntött erről?


6 megjegyzés:

  1. Adri!
    Én nem adatnám be! Egyik gyerekemnek sem adattuk be, és nem volt gond. Mondjuk a nagyfiamnak is és középsőnek is voltak szövödményei, de jó gyerekorvosunk van, így megúsztuk a kórházat!
    Beának 2,5 éve volt, és neki semmi szövödménye nem volt.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Azt megkérdezhetem, hogy milyen szövődményeik lettek?

    VálaszTörlés
  3. Pityunak, aki 6 évesen lett barihimlős, csonthártya gyulladása volt a térdében, 4 napig magas lázzal feküdt itthon. Dokibácsi 3 napig adott neki injekció kúrát, és 2 hétig nem szaladgálhatott, semmi maradványa nem maradt.
    Mikinek meg a torkára is jutottak a pöttyökből, neki ott volt egy kis szövődmény, de nem vészes.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm. Sokat segítettél. :-) Én is inkább arra hajlok, hogy essen át rajta, de a párom mindenfélét olvasott a neten és rendesen be van ijedve. :-)

    VálaszTörlés
  5. Én semmilyen plusz oltást nem adattam be egyik gyereknek sem. Dolgozzon a gyerek immunszervezete! A Miki elsőben egyetlen egy napot hiányzott anno, azt is azért, mert elkértük áprilisban a születésnapján, hogy hadd hiányozzon már egy napot!
    A Bea 3 napot hiányzott a suliból egész tanévben. Egy napot azért mert jégbordás volt az út, és nem indultam el vele, 2 napot meg azért, mert csúnyán köhögött. Szóval nem ártottam egyik gyereknek sem, hogy nem védtem agyon őket mindenféle védőoltással, a kötelezőkön kívül.

    VálaszTörlés
  6. Szia Adri!
    Én sem oltattam be Cintiát bárányhimlő ellen, de nagyon megbántam. Sajnos rajta nagyon csúnyán jött ki. Alapból ronda gennyes hólyagok jöttek rajta mindenütt. Rengeteg pöttye volt, talpán, szájában nunciján, szóval nagyon csúnya volt. Sajnos pár pötty helye megmaradt, és örökre látszani fog neki. Egyébként a kórházat is éppen, hogy csak megúsztuk. :-(
    Ha esetleg a lappangási idő alatt vagy mondjuk egy fél éven belül nem jön ki nála szerintem oltasd be. Fiúknál felnőtt korban nagyon veszélyes a bárányhimlő, akár meddőséget is okozhat.
    Remélem azért ha el is kapja csöndes lefolyású lesz!

    VálaszTörlés