Translate

2012. december 14.

Legkedvesebb karácsonyi díszem

Palkó játékot hirdetett itt, amire én is beneveztem. A feladat az, hogy írjuk meg egy bejegyzésben, hogy melyik a legkedvesebb karácsonyi díszünk és tegyünk fel róla fotót. Azóta sok blogon sok szép és különleges díszt láttam. Az én díszeimben semmi különleges nincs, igazi szocialista retro díszek. :-) Számomra mégis kedvesek, mert végigkísérték szinte az egész gyerekkoromat. A történetük a következő:
Anyukám munkahelyén karácsonyi ünnepséget tartottak, ahol a belépőjegyünk egyben tombola is volt. De mindössze egyetlen nyereményt sorsoltak ki, egy kétméteres fenyőfát telis-tele díszekkel. Gondolom, kitaláltátok, hogy kik nyerték meg. :-) Igen, mi voltunk a szerencsések, pontosabban én, mert az én belépőjegyem volt a nyertes szelvény. Emlékszem, amikor meghallottam a kisorsolt számot, rohantam fel a színpadra, ahol a fa állt és az, aki kisorsolta. Anyuék nem is tudták hirtelen, hogy hová tűntem, csak már akkor eszméltek fel, amikor fenn álltam a színpadon. Életemben nem volt még akkora karácsonyfánk, a szüleim bajban is voltak, hogy a trabantunkkal hogy fogjuk hazavinni. Már ahhoz is kellett vagy másfél óra, hogy leszedegessük róla a díszeket és a szaloncukrokat. :-) De megoldottuk és azóta is minden évben díszítik a fát otthon. Persze van, ami már összetört, sok díszen nyomot hagyott már az idő, de számomra sokkal többet jelentenek akármelyik vadonatúj csillogó-villogó dísznél.

A fotót a húgom készítette, köszönet érte. :-) Még van egy kis időtök jelentkezni a játékra nagyon szép nyereményekért. 

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm! A szép történetet is (most is nagyon tetszett!!), és a fáradozásodat is, hogy megírhasd ezt a posztot! Felvettelek a listára, sok szerencsét! :)

    VálaszTörlés