Translate

2012. április 18.

2 hónap


Bizony, mai napon Zsomborkám már 2 hónapos lett. Ennek "örömére" tegnap védőoltást kapott, aminek hatására estefelé annyira fájt a kis lába, hogy szopizás helyett csak sikoltozva sírt, mi pedig kétségbeesetten próbáltuk valahogy megnyugtatni. Tudom, nem szokatlan az ilyen, de nekünk az volt, mert Bence mindig nagyon jól viselte az oltásokat, nem sírt utána, nem lázasodott be. Szerencsére lázas Zsombi sem volt (eddig), viszont miután fürdéskor megkapta a fél adag kúpját és elmúltak a fájdalmai, akkor meg aludni nem volt hajlandó. Végül fél 11-kor sikerült nagy nehezen a férjemnek elaltatnia. Cserébe kihagyta a szokásos hajnal 3 órai ébredést, és aludt reggel 6-ig. Most pedig már majdnem két órája alszik, a megszokott délelőtti 15-20 perces szunyizása helyett. Szóval kissé felbolygatta a napirendünket a tegnapi oltás, de remélhetőleg hamarosan helyrezökken minden.
És a két hónap statisztikája: 1 hónaposan volt 4880 gramm, most 6100 gramm (3650 g-mal született). 1 hónaposan volt 56 cm hosszú, most 61 cm, születésekor 51 cm volt. Nő mint a gomba, ahogy mondani szokták, szerencsére nagyon jó étvágya van, annyira, hogy esténként néha pótolni kell neki az anyatejet, mert addigra kevesebb van. Egyébként teljesen nyugodt baba, ahogy írtam, egyszer ébred hajnalban. Igaz, délelőtt keveset alszik, de délután bepótolja, akkor a babakocsiban akár 3 és fél órát is tud durmolni. :-)

4 megjegyzés:

  1. Zsombika egy tündér hajasbaba, milyen nyugodtan alszik itt a képen.Nagyon szépen gyarapodik, bár ha nincs szuri akkor eszik és alszik. Nagyon aranyos. Nagyon gyorsan telnek a hónapok már 2 hónapos.Zsombit és Bencét is sokszor puszilom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos,szép kisbaba. Ilyenek vagyunk mi anyukák, hiába neveltünk már fel előtte akárhány gyermeket, az aggódás mindig megmarad.Még akkor is, ha már felnőttek, és saját külön családjuk van.

    VálaszTörlés
  3. Adri! tényleg hihetetlen, hogy két hónapos.Nagyon szépen növöget, továbbra is jó egészséget kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Mennyire édes kis csöppség! Nagyon nyugodt, látszik rajta, hogy elégedett apróság! Gratulálok Hozzá!
    Az én kislányom is 18.-i :)Igaz ő már 9 hónapos lesz most.

    VálaszTörlés