Translate

2012. március 24.

Beneveztem...

... én is Eszter játékára. Az egyik mintája apró részletét felhasználva készült ez az üveglencsés nyaklánc.


Egyelőre csak ennyire futja időből Zsombi mellett, aki egyébként tündéri jó kisfiú. Éjszaka kétszer ébred, de evés után magától visszaalszik, vagy minimális ringatás után. Persze a hasfájás nem kíméli őt sem, de szerencsére nagy nyögéseken és tekergőzéseken kívül komolyabb sírást nem okoz. Épp ma 5 hetes, pedig szinte még most született. Azért az elmúlt időszakban nem unatkoztunk. Kezdve azzal, hogy 12 órai vajúdás után császármetszés lett a vége, amit akkor már egyáltalán nem bántam. Zsombika ugyanis nagy baba volt az én 160 cm-emhez képest, ezért nem fért ki, ráadásul magasan is volt, nem akart lejjebb jönni. De nem bánom, hogy műtét lett a vége, inkább ez, minthogy valami baja legyen neki (is). Amin nagyon megdöbbentem, hogy szülés után a 4. napon hazaengedtek bennünket. Nem tudtam neki felhőtlenül örülni, mert sejtettem, hogy itthon be fog sárgulni. Be is igazolódott a félelmem, így a 6. napon mehettünk a gyerek szakrendelésre, vérvételre. Akkor megúsztuk a gyerekosztályt, nem volt akkora a bilirubin szintje, hogy benn tartsanak kékfényes kezelésre. Viszont egy hét múlva, amikor már azt hittük, minden rendben lesz, egyszer csak belázasodott. Nem tudtuk neki levinni sajnos, így mégiscsak a kórházban kötöttünk ki. 5 napot voltunk benn, hát nem volt egy leányálom. Húgyúti fertőzést állapítottak meg, úgyhogy antibiotikumot kellett neki adni. Szerencsére most már jól van, hétfőre talán meglesz a kontroll vizelet vizsgálat eredménye, bízom benne, hogy negatív lesz. Szóval kis bölénykém élete elég kalandosan kezdődött, bár szívesen kihagytam volna az ilyen izgalmakat. A héten viszont kihasználtuk a jó időt és nagyokat aludt kinn a jó levegőn. Kár, hogy jövő hétre már hidegebbet mondtak...

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a kisfiad, újra csak gratulálni tudok. Nyilván jó a génállomány...
    Ami a kórházat illeti, mindenkitől ezt hallom, néhány nap után szinte " kilökik" a kismamákat-kisbabákat. Amikor én szültem (1997), császárral egy hétig voltunk benn. Kiszedték a varratokat, kiderült sok minden a babával kapcsolatban, na meg mi is összeszoktunk - felügyelet alatt ( első gyereknél ez is sokat számít).Végül is miért jó az, ha néhány napos babával szaladgál a szülő ide-oda? Ennyire spórolunk?
    Remélem, minden rendben lesz veletek. Nagy szerencse, hogy jól alszik és nem hasfájós a babád.
    Ne aggódj, most azt mondják, nem romlik el az idő, csak pár fokot hűl, nyugodtan levegőzhettek majd.
    Puszi:
    Eszter

    VálaszTörlés
  2. Tündér a kisfiad!Milyen nyugodtan alszik, látszik hogy biztos szereti a pociját. Szinte hihetetlen még nekem is hogy már 5 hetes, olyan mintha most írtad volna hogy kibújt a kis pocaklakó! Akkor valóban nem unatkozól különösen ha ilyenek adódnak. Remélem minden rendben lesz , a nagyobbik kisfiad nem féltékeny a picire?
    A medálod nagyon mutatós szép!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök, hogy már meggyógyultatok.
    Szép lett a medálod. Hol szerzed be a medál alapot? Én is csináltam egyet, de azt a szakkörben - egy hímző szakkörbe járok - kaptuk, és állítólag külföldről rendelték, mert itthon nincs. Kérlek,ha lesz egy kis időd, írd meg? Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Én innen veszem őket, külön üveglencsét is lehet hozzájuk venni: http://www.alkotokboltja.hu/Shop/index/4382/14281
      És innen: http://www.alkotokboltja.hu/Shop/index/6756

      Törlés
  4. Nagyon gyönyörű Zsombi!!!!

    Manapság már minden kórházba az a szokás, hogy a 4.napon hazaengednek császár után, én hétfő este 8-kor szültem, és péntek reggel hazaengedtek, magyarán 3 és fél nap után.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett a lánc, a kis bölény meg gyönyörűségesen édes!

    Nálunk pont fordítva volt a helyzet, azt hittem soha nem kerülünk haza. Nagyfiú is besárgult, átvitték a gyerekosztályra mert a szülészeten nem volt elég gép, közben valami fertőzést is összeszedett, jött az antibiotikum kúra.
    Én hazamehettem volna, de naponta 6x átjárni Gyuláról Békéscsabára szoptatni... Így a kórházfóbiám ellenére maradtam, bár a szülészetről sem volt túl kényelmes átjárni a gyerekosztályra, szinte állandóan rossz volt a lift a főépületben, naponta többször gyalog kellett megjárni az 5 emeletet.
    A 6. napra rendbejött a bilirubin-szintünk, de a főorvosasszony /undorító vén boszorkány/ még 1 hétig bent akarta tartani a gyereket az antibiotikum miatt. Mondtam neki, hogy a gyógyszert én is be tudom adni, ha semmi más oka nincs a kórházban maradásnak szeretnénk hazamenni saját felelősségre.

    Erre a banya kiakadt, hogy ne okoskodjak mert szól a gyámügynek, hogy akadályozom a gyerek gyógykezelését, különben is van anyaszállás, költözzek át oda ha nem akarok annyit mászkálni. Hát köszönöm szépen azt az anyaszállást, a legutolsó putri is különb hely /pedig a régi szülészet sem volt piskóta:)/. Erre volt pofája azt mondani, hogy milyen anya az, aki nem akar a gyereke közelében lenni, bezzeg arra van eszem, hogy a szülészeten hédereljek napi 3szori étkezéssel, mikor már semmi keresnivalóm nincs ott...
    Nem vagyok az az ember aki jól tűri az ilyen kioktatást /legszívesebben megfojtottam volna a banyát, meg a nővérkék legnagyobb részét is - számomra kiábrándító volt amit műveltek/, de visszafogtam magam és csak a dokimnak pöfögtem, hogy hát micsoda bánásmód ez - érdekes módon másnap hazamehettünk.

    Néhány hét múlva volt még egy köröm a boszorkánnyal, de ez is elég hosszú történet lenne, nem fárasztalak vele:), a kisasszonnyal pedig szerencsére nem kerültünk a karmai közé. Többek között pont azért szültem Békéscsabán, mert nálunk a város másik végén van a gyerekkórház, Csabán meg viszonylag együtt van minden...

    Egyébként sima szülés után 24 órával, császár esetén 4. napon haza lehet menni az anyukáknak ha nincs semmi gond. A gyerkőcöknek viszont kell a 4 nap megfigyelés, ezért szokták a mamákat is bent tartani eddig. Nálatok nagyon rosszul jött ki, hogy vissza kellett mennetek, de még mindig jobb, mintha hetekig ott lettetek volna.
    Remélem minden rendben lesz veletek és gyorsan rendbe jön a picur:).

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek!
    Barbaral, nagyon ismerős volt, amit írtál. Amikor Bence született, még ez az alkoholista öregasszony volt a gyerekosztály vezetője. Átkerült Bence is, az oxigénhiány miatt. Az öregasszony addig semmit nem volt hajlandó mondani, hogy meddig kell benn lennünk, amíg egy kis pénzt nem nyomtunk a kezébe. Utána már kézséges volt. 10 napig voltunk ott. Az anyaszállásra én sem akartam átmenni, inkább átjártam a szülészetről szoptatni. A dokimmal megbeszéltem, azt mondta, maradhatok, a banyának meg azt mondtuk, hogy begyulladt a varratom, azért nem költözök át. Egyébként a doktornő az utolsó napon mellékesen közölte csak, hogy 1 hónaposan vigyük át Gyulára fejlődésneurológiára a gyereket. Amikor elvittük, ott meg jól letoltak bennünket, hogy miért csak akkor vittük és egyáltalán hogyhogy nem került át egyből Gyulára a gyerek, amikor született...
    Most már nem ez a banya van a gyerekosztályon, hanem egy nagyon kedves főorvos úr, szerencsére. Meg vagyok vele elégedve, látszik, hogy szereti a munkáját és neki nem az a célja, hogy minél tovább benn tartsa a gyereket. Mindig jött szólni, ha megvolt egy vizsgálat eredménye, nem kellett szaladgálni utána. A nővérekkel is szerencsém volt, igazából csak kettő volt, aki bunkó volt, a többi normális. Bár biztosan az is közrejátszott, hogy az egyik ápolónő a férjem unokatestvére és ő szólt azért pár szót az érdekünkben, egy másik ápolónő lányával meg egy osztályba járt a férjem, így ő is ismert bennünket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor javult a helyzet szerencsére:). Az a banya valami undormány volt, egyszer majdnem elhánytam magam, mikor behívott a fokhagyma-cigarettafüst-piaszagú irodájába.
      Minket 6 hetesen veseműtétre "utalt" be Szegedre. Mondván ő ugyan nem ért a dologhoz, de a gyereknek 3x akkora a veséje, mint kellene, úgy készüljünk, hogy azonnal műteni kell. Gondolhatod mit éltünk át a köv. 24 órában - aztán kiderült, hogy nem műtétre, de rendszeres kontrollon kívül semmire nincs szükség, mert abszolúte kinövős a dolog...

      Nagyon szépek az ékszerek, bocsi, hogy ide írom - nem akarom telefirkálni a blogod:). Nekem a kékfestő tetszik a legjobban.

      Törlés