Translate

2012. február 13.

Ék-szerelem

Újabb kreatív technika irányába kalandoztam el még a múlt héten. Már jó ideje csodálgatom az üveglencsés ékszereket és készítőiket. Gondoltam, ezt nekem is ki kell próbálnom. Naná, nem is én lennék, ha nem másznék ebbe is bele! :-) A gondolatot tett követte és beszereztem az alapanyagokat. Kivágtam a mintás textiljeim közül egy akkorát, ami elég kicsi ahhoz, hogy passzoljon a medálhoz és az üveglencséhez, majd elkészítettem ezt a nyakláncot:

Nekem nagyon tetszik, szerintem tök egyedi és szeretem az antik hatású dolgokat, ezért is vettem ilyen alapanyagokat. Ez az első kísérlet volt, de biztosan lesz még folytatása. Szettet is akarok készíteni, amint a gyűrűalapok is megérkeznek. Majd keresztszemessel is, csak találjak olyan apró mintát, ami tetszik és miniben ki tudom hímezni, hogy aláférjen az üveglencsének.

8 megjegyzés:

  1. Such a lovely and unique necklace!

    Hugs,
    Tatyana

    VálaszTörlés
  2. Még nem is láttam ilyen technikát :-)
    Hol lehet ehhez alkatrészeket beszerezni?

    VálaszTörlés
  3. Nem bonyolult technika, csak ékszerragasztó, alkatrészek, üveglencse és egy apró mintás textil vagy papír kell hozzá. Én innen szereztem be az alkatrészeket és a ragasztót: http://www.alkotokboltja.hu/Shop/index/6756

    VálaszTörlés
  4. Húha, ez szép lett! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Hip-hip-hurrá!!!! Végre tudok gond nélkül megjegyzést írni neked!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Tyűűűűha, de klassz! Te aztán tényleg nem pihensz:-)

    VálaszTörlés
  7. Köszi. Rita, mi volt a probléma? Nem jelzett senki, hogy nem tud megjegyzést hagyni. Bár tény, hogy mostanában a blogger kezd az agyamra menni. Nem értem pl., hogy ezekből a fotókból tegnapra miért lett nagy felkiáltójel, és azt sem, hogy miért lett más ennek a bejegyzésnek a betűtípusa, amikor be van állítva a bejegyzésekre is, hogy melyiket használja. Arról már nem beszélve, hogy a fotókat sem lehet kinagyítani, pedig azt is beállítottam.
    Napcsi, nekem ez a pihenés. :-)

    VálaszTörlés