Translate

2011. november 12.

Kolbászos, paradicsomos lepény

A mai ebédünk - többek között - ez a finomság volt:


A recept az egyik női hetilap (nem bulvár!) legfrissebb számában jelent meg. Az ötletgazda Kis-Varga Judit, a blogját itt találjátok meg, érdemes benézni, nagyon sok finomságra bukkanhattok nála.
A recept a következő (remélem, nem lesz probléma belőle, ha megosztom):

Hozzávalók 7-8 db lepényhez:

Tészta: 25 dkg túró, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csapott kiskanál só, 1 db tojás, 6 evőkanál tej (nekem kellett hozzá még 2 kanálnyi, mert morzsás lett a tészta, bár lehet, hogy csak a kanalam túl kicsi), fél dl olaj.

Feltét: 2 kisebb fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, 2-3 dl tejföl, kb. 5 dkg kolbász, 1 nagy paradicsom, 10-15 dkg reszelt sajt

- A hagymát felkarikázzuk és az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. Felkarikázzuk a kolbászt és a paradicsomot. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és kézzel összegyúrjuk.
- Előkészítünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztából 7-8 db gombócot formázunk, majd a gombócokat tenyérrel kilapítjuk úgy, hogy kb. 10-12 cm átmérőjű korongokat kapjunk. A kész lepényeket a tepsire helyezzük. Minden lepényen elkenünk 1 evőkanálnyi tejfölt, megszórjuk a fonnyasztott hagymával és néhány lepényre kolbászkarikákat, a többire paradicsomszeleteket helyezünk (Én vegyítettem, minden lepényre raktam kolbászt és paradicsomot is. Más feltéttel is ki lehet próbálni, biztos finom pl. sonkával, vagy baconnel, gombával is.) A tetejükre sajtot reszelünk.
- Sütőbe toljuk és 25-30 percig sütjük.

Nagyon finom lett és egyszerűen elkészíthető, gyors vacsorára is remek!
Jó étvágyat!
Köszönet a receptért!

5 megjegyzés:

  1. Ezt a receptet én is nagyon nézegettem és tervbe vettem, hogy megsütöm! Sőt, mostmár biztos hogy megsütöm :)))))))

    VálaszTörlés
  2. Húúú,de csábító,ezt ki kell próbálni!!Köszi:))

    VálaszTörlés
  3. Azta!Dejólnézki!!!

    VálaszTörlés