Translate

2011. augusztus 7.

Csak erős idegzetűeknek! :-)

A fenti figyelmeztetés elsősorban a drótékszer-készítőknek szól (pláne azoknak, akik művészi szinten űzik), bár nem hiszem, hogy sokan járnának errefelé. :-)
Akik hosszabb ideje olvasóim, megszokhatták már, hogy időnként elborul az agyam és beleszerelmesedek a keresztszemes hímzés mellett más kreatív technikákba is. A következő "áldozat" a drótékszer készítése volt. Ha megnézitek ti is Cleo és Mandala blogját, szerintem érteni fogjátok, hogy miért.
Beszereztem néhány alapanyagot és kelléket, majd végre ma délután eljutottam odáig, hogy kipróbáljam az ékszerkészítés alapjait. Azután úgy döntöttem, hogy ne vesszenek kárba a gyakorlásként csigává tekert drótok, így vékonyabb dróttal összefogtam őket és gyönggyel díszítettem. Az eredményt a fotón látjátok, igen gyatra próbálkozás. :-) Medál szeretett volna lenni. Bár úgy gondolom, másfél óra tekergetés után csak a zsenik képesek csodákra.
Szóval most is igazán van még mit gyakorolnom (főleg türelmet, hogy a vékony dróttal történő tekergetés végéig is kitartson), de remélem, idővel majd én is alkothatok hasonló csodákat, mint az említett két blog írója. Egy dologban biztos tehetséges vagyok: kiválóan tudom négyszögesíteni a csigavonalakat! :-))


10 megjegyzés:

  1. Szerintem első próbálkozásnak nagyon szép lett!Kis gyakorlás és bele jössz ebbe is! :)

    VálaszTörlés
  2. Én olyan erős idegzetű vagyok,hogy simán hordanám is:)) nekem tetszik!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!
    Magdi, az én idegzetem nem ilyen erős, hogy egy ilyen bénaságot "lássak" rajtad, de gyakorolgatok azóta is és már most jobban megy, mint délután.:-)

    VálaszTörlés
  4. Pedig nagyon jó lett,nekem kifejezetten tetszik!:)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Adri!

    Én se másfél óra alatt tanultam meg:))) Kezdetnek nagyon jók!! Ha segítség kell nyugodtan zaklathatsz:))

    Cleo

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, lehet, hogy fogok vele élni. :-)

    VálaszTörlés
  7. Tök jó lett! Vagy az én idegrendszeremmel van baj:))). Csatlakozom Latinkához, simán hordhatónak tűnik a darab - a fotó alapján mindenképp.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Adri!

    Nekem is az a véleményem, hogy első próbálkozásnak nagyon jó, az ötlet és a megvalósítás is:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen! :-) Készülget már egy karkötő is, csak épp összeszedtem a gyerektől egy jó kis hányós-hasmenős vírust, így másfél napja szinte csak fekszem. :-( De majd mutatom azt is, szerintem az már sokkal jobb lesz. :-)

    VálaszTörlés