Translate

2011. február 3.

Nem vagyok elégedett!/I'm not satisfied!




Szerettem volna megcsinálni ezt a kis illatpárnát, amit Danybrod blogján láttam, úgy gondoltam, ez lenne Veronika nyereménye:
I would have liked making this little fragrance pillow what I saw on Danybrod's blog:


Az enyém ilyen lett:
Mine like this:




Egyszerűen képtelen vagyok géppel normálisan egymáshoz varrni két darab anyagot! Még ha egyenesen kellene varrni, akkor sem megy. :-( Ez nagyon elkeserít és lassan kezdem feladni a reményt, hogy bármikor is olyan klassz dolgokat varrjak, mint amiket sokatok blogján látok. Azt hiszem, jobb, ha megmaradok csak a hímzésnél és a ragasztásnál, vagy az olyan kisebb dolgoknál, amiket kézzel is gyorsan össze lehet varrni.
Vero ne haragudj, de ezt a rondaságot nem küldhetem el neked. Készítek helyette valami mást, csak egy kis türelmedet kérem.
I'm unable to sew up two pieces of fabric with a sewing machine well. It makes me very sad. :-( I think, it will be better if I stitch and stitck only or sew with a hand.

14 megjegyzés:

  1. A minta nekem is nagyon tetszik, meg a különleges szív forma is . Szerintem ilyen kicsi formát elég nehéz géppel varrni. Én például minden apróságomat kézzel varrom.

    VálaszTörlés
  2. Én is kézzel varrtam volna, de elég nagy méretű lett, tenyérnyinél is nagyobb. 32 ct-os vászonra hímeztem, szerintem sűrűbbre kellett volna. Szóval ez elég nagy lett, azért akartam géppel összevarrni, hogy haladjak. Hát, ez lett az ára. :-( De sajnos ha nagyobb dolgokat kellene összevarrni, akkor sem tudom normálisan megcsinálni.

    VálaszTörlés
  3. Én is csak keseregni szoktam, hogy mások hogy tudnak olyan szépeket varrni:( Főleg az íves részekkel vagyok bajban.
    De a kézzel varrásra még nem szántam rá magam...

    És mi lesz a szívecske sorsa?
    Amúgy meg ne keseredj el Adri! Ha tudnád nálam hány olyan dolog van, amit legszívesebben kihajítanék, annyira félresikerült.
    És nekem nincs ám bátorságom bevallani és megmutatni. Persze ez nem nagy vigasz, gondolom:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi. Kidobni nem akarom, mert a hímzés maga gyönyörű lett - amit a fotó nem ad vissza. Egyelőre felakasztottam az egyik szekrényünk ajtajának fogantyújára. Szerintem ott is fog maradni. Azért én sem mutatok meg mindent. Az Adjon az Istent is valamilyen hozzáillő anyaggal akartam keretezni, hát az is nagyon ronda lett, mivel még egyenesen varrni sem tudok. :-( Majd egyszer rászánom magam és kibontom, hogy újra megcsináljam.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nyugodtan küldjed, így is örülök neki, sőt ha akarod összevarrom újra :-)

    VálaszTörlés
  6. Szépen is néznénk ki, ha neked kellene készre varrnod a saját nyereményed! :-) Köszönöm, nagyon kedves vagy, de ettől a bénaságtól sokkal többet érdemelsz!

    VálaszTörlés
  7. Tényleg nem gond, de ahogy gondolod. Magának az érzésnek is úgy örülök, hogy várni kell valamit, izgulni, amikor kibontom :-)
    Ne keseredj el, máskor ha gondolod küldd el és összevarrom neked, én imádok varrni is :-)

    VálaszTörlés
  8. csodaszép lett a hímzés!!!!!Sokan vannak, akik hímeznek és odaadják másnak,aki összevarrja.Neked nincs ilyen valakid? Nem tudhat mindenki mindent !!!!!A hímzésed mesés!!!!Én kibontanám és újravarratnám....Kár lenne érte csak úgy,hogy elkeseredve nézz rá...

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm. Mammka, karácsonyra kaptam varrógépet, mert az volt a vágyam. Ezek után nem szeretném mindig máshoz hordani a varrnivalót. Csak még nem sokat varrtam vele, ez az oka a bénázásomnak, hogy gyakorolnom kell, sokat. Csak időm kevés rá sajnos.

    VálaszTörlés
  10. Ha elfogadod a tanácsomat, akkor én a következőképpen varrom össze a kisebb dolgokat:
    színt színnel összefordítom az anyagot, a kihímzett minta köré felrajzolom mondjuk ez esetben a szívet és ezen a megrajzolt vonalon varrok szép lassan és türelmesen, az oldalán egy kis rést hagyva. Csak ezután vágom ki a mintát kis ráhagyással, majd jöhet a tömés. Azt is előbb a szűk réseket tömködöm ki és tovább egyenletesen a többi részt. A rést pedig kézzel varrom össze, majd rá a díszítő elem szintén kézzel. Így ezzel a módszerrel többnyire sikerülni szokott a dolog. Ugye nem tartasz okoskodónak, csak megosztottam veled, amit én csinálok. Egy kipróbálást biztos megér, ha nem így készíted. A lényeg az, hogy először a varrás és utána vágunk.

    VálaszTörlés
  11. Margóm, köszönöm szépen. Ha hiszed, ha nem, pontosan így csináltam én is, ahogy leírtad, csak nem tudtam a varrógéppel a vonalon maradni, ezért lett ilyen amőba formájú. Nehéz még kitapasztalnom, hogy mennyire nyomjam a pedált, alig kell mozdítanom a lábam és úgy beindul, mint a forma-1-es autók. :-)
    Köszönöm mindenkinek a biztatást, nagyon jól esik és arra ösztönöz, hogy ne adjam fel. Úgyhogy ha lesz egy kis türelmem, kibontom és újra megpróbálom összevarrni. De Veronak valami szebb ajándékot küldök majd. :-)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép dolgokat készítettél megint! Adok neked egy díjat ! Nézz be hozzám! http://bakterno-kuckoja.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  13. Il cuore Danybrod è bellissimo, sai dirmi se è un free mi piace davvero tanto.
    Teresa

    VálaszTörlés
  14. Dear Teresa,
    this is not a free pattern. You can buy it from Danybrod, if you want.

    VálaszTörlés