Translate

2010. október 10.

Infót kérnék...

... elősorban azoktól, akik már tapasztaltak a géppel való varrásban. Úgy terveztem, hogy karácsonyra én is "meglepném magam" egy elektromos varrógéppel. Csakhogy nekem semmi tapasztalatom nincs, hogy mégis milyen fajtát, tudásút vásároljak. Nem akarok nagy dolgokat készíteni, biztosan nem fogok saját magamnak ruhát szabni-varrni, de azért annyi elvárásom van a géppel szemben, hogy egy táskát, neszit, bármilyen apróságot, illetve kibomlott, elszakadt ruhákat meg tudjak vele varrni. Árban még nem nagyon gondolkodtam, de nem a többszázer ft-os csodák érdekelnének. Most az egyik áruházlánc (T..co) műszaki katalógusában láttam egyet harminc-párezer ft-ért, de fogalmam sincs, hogy az jó gyártmány -e, bírni fogja -e évekig.
Megköszönök minden infót és segítséget ezzel kapcsolatban.

4 megjegyzés:

  1. Szia Adri!
    Én régóta varrogatok, sőt egy foltvarrós tanfolyamon is túl vagyok. Az én véleményem a következő. Arra a célra, amit írtál tökéletesen megfelel az az árkategóriájú, ami kapható abban a bizonyos áruházban. Nekem nagyon régről egy Lucznik típusú gépem van és még mindig nagyon jól varr és főleg szépen. De van egy újabb nevenincs márkájú német varrógépem szintén egy bizonyos áruházláncból és nem került sokba úgy kb egy-két tízezer között. Ez is nagyon jó. Én csak azt akarom mondani, hogy a német, japán varrógépek szerintem elég jók és házi barkácsolásra tökéletesen megfelelnek.

    VálaszTörlés
  2. Szia Adri,

    Nekem 17 éve van egy Toyota gépen és most nyáron leptem meg magam egy új singer varrógéppel ami kb 50000 ft volt. Nézd meg hogy jól kézre álljon könnyen kezelhető legyen. A digitális kijelzőt nem ajánlom, mert több a hiba lehetőség annál a gépnél. Nevenincset nem vennék és boltban kinézném hogy melyik tetszik, de interneten keresztül lehet hogy olcsóbban meg tudod azt venni amit kinéztél. Remélem tudtam neked segíteni.

    VálaszTörlés
  3. Az áruházban is egy Toyota márkájút lehet kapni, ha jól emlékszem 34 ezerért. Az internettel nekem csak annyi a bajom, hogy nem lehet kipróbálni, csak már itthon és a szállítási költség is elég magas. Mást szoktam netről rendelni, de műszaki cikkeket nem nagyon szeretnék. Köszönöm a tanácsokat.

    VálaszTörlés
  4. Mostanában én is nézegetem őket! Valami olyat szeretnék, ami több mindent tud! Én a Vaterán böngésztem eddig! Van két arc aki gépekkel fogalakozik. A kínálat elég változó! A többségénél garanciát vállal és szervizt is. Szerintem meg fogja engedni, hogy kipróbáljam nála a gépet! De nyilván, ha megnyerte az ember az aukciót akkor azt el kellene hozni. De ha nem vagyok elégedett vele biztosan lehet találni megoldást. Másik gépet várni... Majd benézegetek, hogy mások mit írnak kíváncsi vagyok és hogy te mire jutottál!

    VálaszTörlés