Translate

2010. április 1.

Tavaszi zsongás

Bizony, engem is elkapott, ami idén abban nyilvánul meg, hogy sorra gyártok mindenféle mütyürt. Ebben nem is lenne semmi különös, ha nem rólam lenne szó. Merthogy eddig csak és kizárólag a keresztszemezés érdekelt, de mostanában nem tudom, mi történt velem, hogy mindenféle egyéb kreatív dologba belefogtam. Mutatom az elmúlt másfél-két hét termését. Azt most is megjegyezném, hogy mind prototípus, soha nem csináltam még eddig, így hagynak még némi kívánnivalót maguk után, dehát ahogy a mondás is tartja: gyakorlat teszi a mestert.
Az első képen a Tipikosnak küldött ajándékaim vannak. Natúr fa képkeretet lefestettem zöld akrilfestékkel, majd beleragasztottam a virágokat és a méhecskét. Az angyalkás hűtőmágnes dekorgumiból készült.
Ezen a képen első szalaghímzéses munkám látható. Kissé macerás volt nekem megcsinálni, mivel a vászon anyagon elég nehezen akart átjönni a tű. Ezért a következőt biztos, hogy hímzővászonra fogom készíteni. Képeslap lesz majd belőle, amit a lenti képen láthattok is, bár még félkész állapotban.
Az utolsó képen pedig - a képeslap mellett - a tegnapi és a mai nap alkotásai találhatóak. Fenn egy notesz van, amit kartonból csináltam. A kartonlapokat pamutvászonnal borítottam. Szalaggal lehet összekötni, ha becsukjuk. Teszek bele majd szépen levágott és összetűzött lapokat, most csak a kép kedvéért raktam bele egy gyorsan összehevenyészett "papírkupacot".
Alul, a képeslap mellett egy tökös tűpárna van. Ezzel vagyok a legelégedettebb, egy dolgot leszámítva: az összevarrást. Két db kör alakú anyagot kell összevarrni, majd kitömni. Mivel varrógépem nincs, kézzel csináltam, viszont a rejtett öltéssel bajban vagyok. Egyszerűen akárhol néztem, olvastam, hogy hogyan kell csinálni, nem értettem. Sem a képekből, sem a leírásból. Biztos nagyon egyszerű, csak én vagyok agyilag zokni hozzá, hogy felfogjam, de nem megy. :-))Ezért lett ilyen kis csúnyácska, de talán a következő jobban fog sikerülni.
Most már ideje lenne valami húsvéti díszt is alkotnom. :-)

2 megjegyzés:

  1. Adri! Nagyon szorgalmas és ügyes vagy! :))
    A láthatatlan öltést nekem Lidércke útmutatása alapján sikerült megtanulnom: http://varroszakkorritaval.blogspot.com/search/label/%C3%B6lt%C3%A9s

    Ha gondolod, nézd meg! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Azért ehhez a szorgalomhoz nagyban hozzájárult, hogy szabadságon vagyok a héten. :-) Köszönöm a leírást is, így már érthető, a videón is, amit Lidércke belinkelt a Youtube-ról.

    VálaszTörlés