Translate

2010. január 31.

Fűszernövény, pipacsok és az én kis varázslóm

Elkészültem végre norcos metélőhagymájával a Fűszernövényes RR-ben. Kissé nyögvenyelősen haladt, de a lényeg, hogy kész. Íme:



A nyárváró hímzéssel is haladtam valamelyest. Bár senki nem csatlakozott, ez azért nem szegte kedvem (annál inkább az időjárás-jelentés), így lassan, de biztosan haladgatok a pipacsokkal:

És végül, de nem utolsósorban itt az én kis varázslótanoncom:
Ma délelőtt farsangot szervezett a gyerekeknek az ovis hitoktató, Ági néni. A "bibi" csak annyi volt, hogy előtte szentmisét tartottak, aminek ugye a végét nem lehetett előre tudni, így részt kellett vennünk rajta. Ami alapjáraton nem probléma, de azért egy 3,5 éves "Duracell-nyuszinak" végigülni egy egyórás misét, ráadásul csendben, az kész büntetés. Nem is bírta Bencusom sem. Mindenesetre a körülöttünk ülőket jól elszórakoztatta, főleg, miután elkérte a varázspálcáját - és én oda is adtam, mondván legalább addig is csendben lesz - és a tiszteletes egyik mondata után a gyülekezet nagy áhítattal mondta az áment, majd csend lett, erre az én gyerekem az ámen utáni csendben megszólalt jó hangosan, hogy: hókusz-pókusz! :-)) Azután a hátul, a jászolnál gyújtott gyertyákat akarta mindenáron elfújni, végül pedig miután sokadszor mondtam el neki, hogy most csendben kell lenni, elkezdett a gyülekezet énekelni egy zsoltárt, és Bencém - teljesen logikusan - fennhangon rájuk pirított, hogy csöndben legyenek. :-) Szerencsére senki nem vette zokon ezeket a dolgokat, jókat mosolygott mindenki rajta. Mindenesetre egy jó darabig nem megyünk ilyen helyre, amíg nagyobb nem lesz. A farsangon viszont jól szórakozott, és egy kis ajándékot is kapott. Úgyhogy elég mozgalmas volt a mai napunk.

3 megjegyzés:

  1. A fűszeres nekem is nagyon nyögvenyelős. :( Főleg a kontúr. Fizikai erőszakot kell önmagamon alkalmazni hozzá. :(
    Szépen haladsz a pipcsossal.
    Nagyon édes kis "harry pottered" van. :)A misés dolog nem lehetett semmi. :) Legalább nem volt uncsi. Én 3 évesen fütyültem a templomban. :) Anyámék meg égtek. Meg egyszer elvitt a mamám, de zárva volt, s csak bekukucskáltunk, de csak Mária szobrát láttuk. Hazaértünk meséltem anyuéknak, hogy a Jézuska nem volt otthon, csak az anyukája. :)

    VálaszTörlés
  2. Nálam a kontúr nem gáz, mert akkor tudom, hogy a végén tartok. Inkább a gyakori színváltásokat nem szeretem.
    Azért te sem voltál semmi kiskorodban. :-))

    VálaszTörlés
  3. Én szoktam közbekontúrozni. Tehát ha készen van egy rész, akkor azt megcsinálom. Különben a végén a hajam tépném. :)

    Oh, "áldott jó gyerek" voltam. :) :)

    VálaszTörlés